bani

Care sunt cele mai bune modalitati de a economisi bani

Indiferent unde va aflati in calatoria dvs. financiara, trebuie sa stiti ca este posibil ca oricine sa-si schimbe viata financiara. Uneori este nevoie doar de primul pas in directia cea buna pentru a face ca lucrurile sa se miste in favoarea noastra. Dar, ca si in majoritatea lucrurilor, uneori primul pas este cel mai greu.

De aceea am creat aceasta lista de modalitati pentru a incepe sa economisiti bani, astazi. Niciuna dintre aceste tactici nu va face minuni, dar acestea pot face o mare diferenta in timp, daca puteti implementa mai multe. Unele dintre aceste sugestii dureaza doar cateva minute, in timp ce altele necesita un pic de efort. Cu toate acestea, toate sunt incredibil de simple – oricine le poate face.

Evident, nu toate aceste sfaturi se vor aplica tuturor. Trebuie doar sa le gasiti pe cele potrivite si sa le utilizati in viata voastra. Cand faceti acest lucru, puteti constata rapid ca economisiti mai multi bani decat ati crezut vreodata ca este posibil.

Inregistrati-va cheltuielile

Primul pas catre economisirea banilor este sa va dati seama cat cheltuiti. Urmariti toate cheltuielile dvs. – adica fiecare cafea, ziar si gustare pe care le cumparati. In mod ideal, puteti sa tineti cont de fiecare banut. Odata ce aveti datele, organizati numerele pe categorii, cum ar fi gazul, alimentele si chiria/rate, si totalizati fiecare suma. Luati in considerare utilizarea cardului dvs. de credit sau a extraselor bancare pentru a va ajuta in acest sens.

Creati un buget

Odata ce aveti o idee despre cat cheltuiti intr-o luna, puteti incepe sa va organizati cheltuielile inregistrate intr-un buget care sa poata fi realizat. Bugetul dvs. trebuie sa contureze modul in care cheltuielile dvs. se masoara pana la venitul dvs. – astfel incat sa va puteti planifica cheltuielile si sa limitati excesul de cheltuieli. In plus fata de cheltuielile dvs. lunare, asigurati-va ca factorul de cheltuieli care apar in mod regulat, dar nu in fiecare luna, cum ar fi intretinerea masinii.

Plan de economisire a banilor

Acum ca ati facut un buget, creati o categorie de economii in cadrul acestuia. Incercati sa eliminati 10-15% din venitul dvs. ca economii. Daca cheltuielile dvs. sunt atat de mari incat nu puteti salva atat de mult, ar putea fi timpul sa renuntati. Pentru a face acest lucru, identificati aspectele nesemnificative pe care puteti cheltui mai putin, cum ar fi divertismentul si mesele afara. Am creat idei pentru a economisi bani in fiecare zi, precum si pentru a reduce costurile lunare fixe.

Sfat: Considerand economiile o cheltuiala obisnuita, similara cu alimentele, este o modalitate excelenta de a consolida obiceiurile de economisire.

Alegeti ceva pentru care doriti sa economisiti

Una dintre cele mai bune modalitati de a economisi bani este stabilirea unui obiectiv. Incepeti prin a va gandi la ceea ce ati putea dori sa salvati pentru orice – de la o plata pentru o casa, la o vacanta – apoi va dati seama cat va dura sa economisiti pentru asta.

Alegeti prioritatile

Dupa cheltuielile si veniturile dvs., obiectivele dvs. pot avea cel mai mare impact asupra modului in care economisiti bani. Asigurati-va ca va amintiti obiectivele pe termen lung – este important ca planificarea pentru pensionare sa nu aiba un loc in spate pentru nevoile pe termen scurt. Priorizarea obiectivelor va poate oferi o idee clara despre locul unde puteti incepe economisirea. De exemplu, daca stiti ca va trebui sa va inlocuiti masina in viitorul apropiat, puteti incepe sa puneti bani pentru una.

Utilizati regula 24 de ore

Aceste reguli ajuta la evitarea achizitionarii de impulsuri scumpe sau inutile. Ganditi-va la fiecare achizitie neesentiala timp de cel putin 24 de ore. Acest lucru este foarte usor de facut in timp ce faceti cumparaturi online, deoarece puteti adauga articole in cosul de cumparaturi sau in lista de dorinte si puteti reveni la ele o zi mai tarziu.

Cautati o cheltuiala pentru a reduce si a economisi acei bani

Unii oameni sugereaza ca va mariti economiile, reducand cafeaua sau renuntand la fumat, acestea sunt sugestii bune, dar exista si alte modalitati bune de a economisi bani. O modalitate prin care o multime de oameni pot economisi bani – dar pe care ei deseori o uita – este sa se uite serios la ceea ce cheltuiesc pentru hobby-urile lor. Unii oameni cheltuiesc sume enorme pe antrenori personali, suplimente de proteine, golf, schi si alte sporturi. Nici macar nu iau in considerare cat de mult cheltuiesc pentru ca ei cred ca cheltuiesc pe ceva sanatos sau pe ceva ce le place. Daca aveti o preocupare presanta – cum ar fi iesirea din datorii care va impiedica – ceea ce cheltuiti pentru un hobby, chiar si pentru o perioada, poate fi o mare optiune de luat in considerare.

O alta modalitate usoara de a economisi bani este la extractele cartilor de credit pentru ultimele cateva luni. Economisiti si mai multi bani daca lasati cardurile de credit acasa si platiti numai cu numerar. Studiile arata ca avem tendinta sa cheltuim cu 15% mai mult cand platim pentru lucruri cu credit.

Aruncati o privire la ratele dobanzilor pentru orice plata a datoriilor pe care o puteti avea. Indiferent de cat de scazuta este rata dobanzii pe linia dvs. de credit, carduri de credit, credit ipotecar sau un imprumut, daca va uitati in jur si vedeti ce ofera alte companii pentru acelasi produs, puteti afla ca puteti face mai bine. Daca platiti o dobanda de 5% pe linia dvs. de credit, este posibil sa puteti arata bancii dvs. ca ceilalti platesc 3,5% si sa-i faca sa faca acelasi lucru pentru dvs. Daca platiti o dobanda de 20% pe un card de credit, verificati daca compania dvs. de carduri de credit are un card de rata a dobanzii mai mic. S-ar putea sa ii puteti face sa va deplaseze la un card de 12% sau puteti gasi o rata chiar mai buna in alta parte. Daca aveti o credit, discutati cu un broker ipotecar si asigurati-va ca obtineti cea mai buna rata posibila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>