Noul Apple TV soseste cu intentia de a ne oferi o noua experienta atunci cand vine vorba de vizionarea la televizor. Sau mai degraba sa consume continut in el. Pentru ca nu va afecta programarea lanturilor obisnuite. Dar va oferi o alternativa buna noii generatii de consumatori.

In timpul prezentarii am putut vedea ce ne va permite sa facem si sa vedem noul Apple TV . Acum le analizam si investigam ce va putea oferi la nivel de aplicatie in viitorul imediat.

Apple TV, ce putem face?

Apple TV este un set top box si scopul sau principal este de a reda continut. Deci, daca va alaturati acestei idei de player cu Apple, totul este clar, veti avea acces la iTunes Store si un catalog de seriale si filme. Acelasi lucru pe care il puteti vedea pe Mac, iPhone, iPad sau Apple TV anterior.

Siri, daca s-a imbunatatit si este la fel de eficient ca in videoclipuri, ar fi una dintre cheile succesului

Diferenta este ca acum, datorita tvOS si integrarii Siri, vom putea accesa ceva la care alti producatori si servicii de streaming lucreaza de mult timp: recomandarea de continut. Daca functioneaza cu agilitatea videoclipurilor, putem spune ca va fi una dintre cheile succesului. Daca nu, vom continua sa credem ca controlul vocal la televizor este o pierdere de timp.

Interesanta este functia de inapoiere automata cand cineva spune „ce ai spus?” In plus fata de miniatura pentru a gasi secventa dorita

Recomandarea si descoperirea continutului sunt vitale. A avea un catalog larg are problema de a nu gasi ceea ce cauti, titluri interesante fiind ascunse etc. Asa ca Siri ne va ajuta atunci cand ii cerem sa ne arate continut de la un actor, un anumit tip de gen sau cel mai popular dintre alte tipuri de continut curatat. O functie care explica interesul Apple pentru imbunatatirea invatarii automate.

Desigur, accesul la catalogul iTunes Store nu este intotdeauna interesant pentru toata lumea. Netflix, HBO, Hulu, MTV, NFL etc. Sunt ingrediente foarte atractive pentru consumator. Mai ales pentru Statele Unite, pentru ca va fi cea care cu siguranta se va bucura de un Apple TV 100% din ceea ce a fost conceput. In restul tarilor, inclusiv Spania, va trebui sa asteptam sa vedem ce oferta de canale, etc. avem. Cand Netflix ajunge in Spania si cu actualul Wuaki, Filmin etc. lucrul nu va mai fi dar fara indoiala nu va mai fi niciodata la fel.

Una dintre marile intrebari este sa vedem ce limitari privind problemele de continut vom avea in afara Statelor Unite.

Prin urmare, in afara Statelor Unite, aplicatiile vor fi cheia . Da, acele aplicatii care ofera acces la continut local, jocuri, retele sociale etc. Al doilea cel mai interesant punct al Apple TV este pentru mine primul.

Faptul ca noul set top box Apple va permite sa instalati aplicatii este cel mai bun si ceva pe care multi dintre noi il asteptam de mult timp. Desigur, asa cum am mentionat, tvOS este in prezent limitat la aplicatii care nu ocupa mai mult de 200 MB . Acest lucru creeaza o problema pentru dezvoltarea anumitor tipuri de aplicatii, in special jocuri, dar poate fi o masura de control al implementarii initiale a aplicatiilor de catre Apple.

Daca da, doar cei care incep sa foloseasca functii precum descarcarea la cerere vor putea face ceva mai interesant in tema jocurilor. Un alt detaliu este ca vor trebui sa foloseasca iCloud pentru a stoca date. Un alt motiv, pe langa concurenta acerba de a reduce preturile iCloud?

Aparitia aplicatiilor pe Apple TV deschide o noua oportunitate de afaceri pentru Apple

In ciuda tuturor, nu am nicio indoiala ca va fi temporar, desi deocamdata este ceea ce este. Pun pariu ca vor extinde acea capacitate minima pentru ca in spatele distributiei de aplicatii se afla o afacere mare. Asa ca vazand succesul si cat castiga cu iPhone si iPad, nu vor rata ocazia. Dar sa continuam cu ceea ce permite inca noul dispozitiv.

Daca examinati documentatia pentru a crea aplicatii pentru Apple TV , nimic nu indica faptul ca aplicatii precum Plex (deja disponibile pentru iOS), playere precum Air Video HD si un numar mare de alte aplicatii multimedia nu pot fi in set top box . Asa ca puteti sta linistit, puteti incarca continut de pe un NAS sau un drive partajat in reteaua locala. Nu asta vrei?

Ok, probabil ca nu veti avea optiunea de a conecta o unitate USB, dar este chiar necesar? Unii dintre voi veti spune ca da, dar daca nu o faceti cu smartphone-ul, de ce sa doriti asa ceva acum? Pentru ca diferenta aici ar fi ca, in loc sa folosim un ecran de aproximativ 5 inchi, acum am vedea totul pe un ecran de 40 de inci.

Pe scurt, Apple TV ne permite sa:

 • Acces la continutul iTunes Store (filme si seriale)
 • Acces la catalogul muzical Apple Music
 • Acces la Fotografii
 • Acces la noul catalog de aplicatii pentru Apple TV
 • Noua telecomanda Siri cu care puteti controla dispozitivul prin gesturi pe touchpad-ul sau
 • control vocal
 • Recomandare de continuturi, liste, filtre dupa gen, actor etc.

Caracteristici tehnice Apple TV

Specificatiile tehnice ale Apple TV sunt:

 • Procesor A8 pe 64 de biti (folosit in prezent in iPhone 6 si 6 Plus)
 • Capacitate de stocare de 32 GB si 64 GB
 • 2 GB RAM
 • Conexiune Ethernet 10/100 Mbps (defect principal daca nu aveti un router Wi-Fi)
 • Rezolutie maxima 1080p
 • Conexiune HDMI (SPDIF/iesirea optica este eliminata)
 • Telecomanda Siri (compatibila si cu telecomanda Apple TV)
 • Compatibil cu controlerele MFi
Previous articleCum functioneaza Snapchat – filtre si aplicatii
Next articleCopii si smartphone-uri: Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un telefon pentru copilul tau