Exista multe optiuni pentru a ne imbunatati calitatea vietii. Wellness, care este unul dintre ele, a fost raspandit de expertii sai de mai bine de jumatate de secol . In ultimii ani a castigat din ce in ce mai multa popularitate, in timp ce programele de wellness prolifereaza in spatiile de lucru si educatie.

Cum functioneaza? Implicand? Pentru a raspunde la aceste intrebari, astazi va vom spune ce este starea de bine si de ce ar trebui sa luati in considerare includerea in rutina dumneavoastra a unora dintre indicatiile modelului de wellness de bunastare . Sa vedem!

Significado de wellness

Prima traducere a cuvantului wellness este simpla: wellness. Conceptul de wellness se refera la o perspectiva cuprinzatoare a sanatatii , care integreaza corpul, sanatatea mintala si fericirea individului.

Dupa cum vedem in New York Times, Institutul National de Wellness din Wisconsin l-a definit ca „un proces activ prin care devenim constienti si facem anumite alegeri in vederea unei existente mai depline” . Apoi putem incepe sa raspundem ce este starea de bine: o privire cuprinzatoare asupra sanatatii oamenilor si o practica

Sanatatea mintala si sanatatea fizica sunt combinate in asa fel incat se poate spune, desi putin in gluma, ca starea de bine este integrarea fitness-ului cu meditatia .

Diferite categorii de wellness

Pentru a defini ce este wellness, trebuie sa recunoastem diferitele stiluri de wellness. Dr. Bill Hettler, actualul director al renumitului institut numit mai sus, stabileste sase categorii de wellness, sau bunastare, de luat in considerare:

 • Bunastarea ocupationala . Aceasta dimensiune este legata de munca ca loc de implinire si imbogatire personala, pe baza nivelurilor de satisfactie ale individului si a efectelor pe care le genereaza. Wellness-ului corporativ ii pasa de ingrijirea sanatatii mintale la locul de munca, optimizand in acelasi timp performanta. 
 • Bunastarea fizica . Ne referim la partea de wellness care este legata de activitatea fizica, alimentatia si obiceiurile nutritionale. Au spus-o deja la Roma: „Mens sana in corpore Sano” .
 • Asistenta sociala . Suntem fiinte sociale si avem nevoie de interactiune pentru a fi bine. Wellness-ul ca stil de viata promoveaza solidaritatea si angajamentul fata de ceilalti si fata de mediu ca nevoi sociale. 
 • bunastare intelectuala . Satisfactia intelectuala nu vine intotdeauna mana in mana cu bunastarea in munca. Promovarea creativitatii si a invatarii sunt doi piloni ai sanatatii, care este astfel gimnastica creierului.
 • Bunastare spirituala . Fara a viza o anumita religie sau o anumita practica de meditatie, formula de wellness ridica nevoia de a integra aspecte ale existentei umane cu sens si scop. Individual, nu sunt foarte priceput la aceasta perspectiva, dar este de inteles ca a da sens existentei aduce calm si relaxare.
 • bunastare emotionala . Ultima categorie de wellness este mai aproape de psihologie. Isi propune sa recunoastem si sa acceptam propriile emotii, sa gestionam furia, frustrarea si stresul, sa le recunoastem si sa le locuim, fara a le lasa sa ne guverneze sau sa le evite. 

Daca te uiti la aceste sase caracteristici ale bunastarii umane, vei avea deja o idee destul de clara despre ce este bunastarea. Dar daca vrei sa devii un adevarat expert, avem ceva pentru tine.

Cu cursul de Wellness online, iti vei putea imbunatati sanatatea si stilul de viata, combinand autocunoasterea, nutritia si sportul . Cu sprijinul Yovanei Mendoza , vei putea experimenta ce este starea de bine in propriul tau corp. Prinde-l!

In bunastarea sociala amintim mediul: bunastarea individuala si o lume de care trebuie sa avem grija sunt mai legate decat ne-am putea imagina . Aflati cu ebook-ul nostru despre cultura durabila si obiceiurile sanatoase.

Beneficiile desfasurarii activitatilor de wellness

Si pentru ce este bunastarea? Ei bine, sa te simti mai bine, desigur, si sa duci un stil de viata sanatos si pozitiv. Totul indica generarea unor medii mai placute pentru indivizi, in care nivelurile de agresivitate si stres scad pentru a promova dezvoltarea si satisfactia personala .

Unele dintre beneficiile desfasurarii activitatilor de wellness sunt urmatoarele: 

 • Energie mai mare zilnic, cu o capacitate mai buna de concentrare si mai multa rezistenta la stres.
 • Performanta mai buna , fie la locul de munca, fie la studiu, vei fi mai bine pregatit pentru a lua decizii complexe, mai creative si mai concentrate.
 • Armonie mai mare cu sine si cu ceilalti, cu umor mai bun si dispozitie mai mare pentru relatiile sociale.
 • Vitalitate mai mare , de la un corp antrenat, capacitate psihofizica crescuta.
 • Stima de sine imbunatatita contribuind la echilibrul emotional.
 • Scaderea anxietatii prin realizarea echilibrului intre lumea privata si lumea publica.
 • Reincarcare si reincarcare mai mare de energie pentru a o distribui intre activitatile pe care alegeti sa le faceti.

Stii, atunci cand te intreaba ce este starea de bine, le poti spune despre aceste beneficii si ii poti invita sa incerce. O precizare: starea de bine, ca multe propuneri de bunastare fizica si psihica, nu functioneaza in acelasi mod pentru toti oamenii. Oricare ar fi terapia ta preferata, ajuta-te cu planificatorul nostru saptamanal, previziunea este o resursa cheie pentru liniste sufleteasca. 

Daca ai incercat modelul wellness si rezultatele nu te-au multumit, nu-ti face griji. Consultati un profesionist din domeniul sanatatii si cautati alta alternativa. Ceea ce functioneaza pentru unii, pentru altii nu functioneaza si asta este dovada ca toti suntem oameni diferiti. Ceea ce trebuie sa invatam este sa respectam, sa pretuim si sa ne hranim cu aceste diferente.    

Pana acum am ajuns de data asta. Acum stii ce este starea de bine si cum te poate ajuta sa traiesti mai linistit in fiecare zi. Amintiti-va, sanatatea mintala este un factor foarte important pentru calitatea vietii indivizilor, desi uneori este retrogradata. Unii oameni se distreaza foarte rau. Sa avem grija

Uneori trebuie sa ne relaxam si sa ne distragem atentia. Daca ceea ce iti doresti este sa gasesti o activitate noua care sa-ti condimenteze rutina, ceea ce trebuie sa faci este sa revizuiesti optiunile noastre de curs Lifestyle. Acolo vei gasi ceea ce ai nevoie, fie ca vrei sa inveti sa produci muzica sau sa te adanci in practicile meditative.

Previous articleOrtorexia nervoasa: atunci cand alimentatia sanatoasa devine o obsesie
Next articleAfla daca ai tenul gras, deshidratat sau uscat