Banii sunt problema numarul unu in cuplurile casatorite si a doua cauza principala a divortului, dupa infidelitate. Cand vorbim despre bani in relatii de orice fel, suntem obligati sa gasim o anumita frustrare si tensiune. Oricat de mult iti iubesti sotul, banii pusi la comun este o schimbare destul de mare. La urma urmei, amandoi aveti diferite experiente de viata, iar modul in care ati perceput si interiorizat acele experiente a fost probabil foarte diferit. Acesta este motivul pentru care uneori aveti doua opinii foarte diferite despre bani!

Pastrati un cont bancar comun

Unele cupluri fac sex ca pe adult69.ro si considera ca cea mai buna modalitate de a evita certurile pe tema banilor este sa pastrati conturi separate. Ei bine, nu este chiar asa. Acest lucru pune bazele problemelor majore cu banii si casatoria. Puteti pastra unii bani separati, insa este important sa aveti si un cont comun. Casatoria este un parteneriat. Nu mai sunt „banii lui si ai ei”. Sunt banii vostri. Separarea banilor si impartirea facturilor este o idee proasta care duce doar la mai multe probleme de-a lungul timpului. Nu tineti conturi separate. Puneti toti banii impreuna si incepeti sa ii priviti in ansamblu.

Discutati impreuna alegerile dvs. de stil de viata

Sa spunem ca dvs. nu cheltuiti prea multi bani pe haine insa sotul dvs. adora sa cumpere articole de marca destul de scumpe. Daca aveti un venit care nu sustine un gust scump, aceasta va fi o problema. Casatoria se refera la compromis. Daca unul dintre voi are un gust mai scump, luati in considerare cumparaturile la un centru comercial pentru a cumpara acele marci de nume la preturi accesibile. Stilul tau de viata trebuie sa se alinieze cu venitul tau rea nu cu ceea ce iti doresti. S -ar putea sa doriti sa traiti ca o postare de Instagram perfect curata, dar nu va lasati sa cadeti in acea gaura de iepure. Mai ales cand nu exista suficiente zerouri in contul dvs. bancar.

Recunoasteti diferenta de personalitate

Mentalitatea de bani a tuturor este diferita, iar opusurile tind sa atraga. Unul dintre voi ar putea fi salvatorul, iar celalalt este mai inclinat sa cheltuiasca. Desi diferentele de personalitate provoaca unele probleme conjugale, nu este adevarata radacina a problemelor dvs. de bani si casatorie. Sursa problemei este de fiecare data cand unul dintre voi neglijeaza contributia celuilalt sau cand unul dintre voi pleaca cheltuie extrem de mult. Este foarte important sa recunoasteti ca sunteti diferiti si sa va acceptati asa cum sunteti. De asemenea, incercati sa discutati despre lucrurile pe care doriti sa le schimbati in relatia de cuplu.

Fiti sinceri unul cu celalalt

Indiferent de ce va doriti, este mai mult decat important sa fiti sinceri unul cu celalalt. Daca vrei ceva diferit de la partener sau in relatie, comunica. La fel ar trebui sa faca si partenerul tau. Totodata, este important sa empatizati unul cu celalalt. Chiar daca nu intelegi anumite decizii sau opinii ale partenerului, incearca sa il intelegi. Doar asa veti avea o legatura mai stransa si va veti iubi mai mult. Nici nu trebuie sa fiti de acord in tot ce faceti. Dimpotriva, de multe ori este chiar mai atractiv sa aveti opinii diferite. Ideea este sa va completati si sa priviti in aceeasi directie atunci cand vine vorba de lucruri importante. Restul sunt doar detalii care ar trebui sa treaca neobservate si care nu ar trebui sa va deranjeze pe nici unul, sub nici o forma. 

Previous articleDe ce unii barbati nu au succes la femei
Next articleSfaturi utile pentru a reaprinde pasiunea in dormitor