Cat costa un site web? Aceasta este intrebarea pe care o pun multi. Exista multi factori de luat in considerare atunci cand proiectati sau dezvoltati un site web, dar exista cateva taxe standard pentru site-uri web. Preturile site-urilor cu o pagina sunt practic gratuite daca o faci singur sau poti incepe de la 500€, trecand prin 3000€ si chiar ajung la 5 cifre, depinde de tipul de proiect, nevoile pe care le ai, dimensiunea proiectului tau. , platforma pe care o folosesti pentru a o face , daca o faci singur, angajeaza un web designer freelancer sau o agentie de web design.

Acestia sunt cativa factori care influenteaza costurile, in aceasta postare vom aprofunda subiectul si vom acoperi aspectele pe care ar trebui sa ti-o pui atunci cand faci o pagina web si sa poti estima mai bine cat costa o pagina web.

Ce influenteaza pretul dezvoltarii unui site web?

Principalii factori care influenteaza costul crearii unui site web sunt:

  • Numarul de pagini ale unui site web: cu cat aveti mai multe pagini, cu atat va avea mai mult cost dezvoltarea web.
  • Tipul paginii si dimensiunea proiectului : daca este o afacere, un blog, un site web profesional, un site web cu functionalitati specifice, daca este reproiectarea unei pagini sau un web design de la zero.
  • Tipul de platforma : daca un site web este realizat in WordPress, Wix sau alt CMS sau daca este o dezvoltare web personalizata.
  • Functionalitatile pe care site-ul le necesita: integrari de email marketing, gateway de plata, plugin-uri si alte nevoi specifice ale afacerii tale.
  • Daca este necesara scrierea unui anumit continut, articole pentru web etc.
  • Daca intentionati sa va creati un site web cu instrumente gratuite sau veti angaja un dezvoltator web sau o agentie .

Ce tip de site am nevoie?

In era digitala in care traim, un site web este ca o vitrina virtuala, unde le poti arata potentialilor clienti scrisoarea ta de prezentare, serviciile sau produsele pe care le oferi si le transmiti ca esti o companie consacrata.

Spre deosebire de unul local, daca lucrezi bine cu SEO si vizibilitatea online a site-ului tau, iti permite sa ajungi la o piata mai mare de potentiali clienti, care nu se afla doar in zona ta locala, ci si la nivel national si chiar international.

Exista diferite tipuri de pagini web si, in functie de nevoile afacerii dvs., este posibil sa aveti nevoie de una sau de alta. Cele mai comune tipuri sunt:

Un site web cu o singura pagina (sau pagina de destinatie)

Acesta este un site web introductiv unde va puteti prezenta compania si serviciile . Acest tip de site este foarte ieftin de dezvoltat si este de obicei creat cu instrumente gratuite precum Wix, Weebly sau Google Sites.

Un site web cu mai multe pagini (sau pentru intreprinderi mici)

Este un site relativ simplu care are mai multe pagini de prezentare despre cine sunteti, servicii si preturi . Ele sunt de obicei create pe platforme precum WordPress sau SquareSpace. Costul de dezvoltare al acestor site-uri variaza foarte mult in functie de daca aveti un blog, continutul pe care trebuie sa il dezvoltati, numarul de pagini si pluginurile.

Un magazin online

Este un comert electronic in care puteti afisa fotografii ale produselor dvs. si puteti accepta plata online . Acest tip de site poate fi dezvoltat prin platforme care nu necesita niciun specialist, precum Shopify, Wix, Zyro, care de obicei sunt foarte usor de utilizat si sunt o optiune ieftina daca nu aveti nevoie de multe functionalitati.

Daca sunt necesare lucrari mai complexe, dezvoltarea acestui tip de santier necesita un specialist sau un design personalizat daca este necesar un front end complex.

Un site asemanator blogului

Este o pagina in care iti poti impartasi experienta prin postari si articole pe tema care te intereseaza sau are legatura cu nisa ta de piata.

Costul variaza foarte mult in functie de numarul de pagini pe care le ai (numar de articole sau postari), sablonul de design de care ai nevoie, navigarea pe site si daca ai nevoie sa fie creat continut optimizat SEO.

Un site de tip profesional

Aceasta este o pagina in care va puteti prezenta ca companie sau persoana fizica . Acest tip de site are multe caracteristici precum formulare de contact, galerie foto cu proiect de lucrari anterioare (daca are legatura cu afacerea dvs.), integrari de email marketing, liste de preturi ale serviciilor pe care le oferiti etc.

Necesita o dezvoltare complexa in functie de numarul de functii pe care le doriti, dar poate fi o munca fara probleme daca utilizati un CMS precum WordPress, Zyro etc.

Un site web cu functii specifice

Este o pagina care, in functie de nevoile tale, are mai multe functii decat simpla afisare a informatiilor despre cine esti sau o prezentare corporativa.

Acestea sunt de obicei comandate de specialisti profesionisti in dezvoltare web si poti comanda totul pe masura, ceea ce va avea un impact mare asupra pretului unei pagini.

Unele caracteristici comune care sunt solicitate pe majoritatea site-urilor web sunt: ​​integrari de email marketing, gateway-uri de plata, integrari in retelele sociale, pluginuri pentru nevoi specifice sau de baza, cum ar fi formulare de contact, integrari CRM sau alte servicii.

Cel mai bun mod de a sti ce fel de site web aveti nevoie este sa raspundeti la urmatoarele intrebari:

  • Ce vreau sa obtin cu site-ul meu?
  • Ce caracteristici trebuie sa fac site-ul?
  • Cine este piata mea tinta?
  • Ce buget am pentru a crea un site web?

Odata ce ai raspuns la aceste intrebari, vei putea sti ce tip de site web ai nevoie.

Cat costa un site pe luna?

Pe langa factorii mentionati si dezvoltarea web, trebuie sa tineti cont de costurile lunare care influenteaza cheltuielile unui site web . Pentru a va face o idee aproximativa, poate varia intre 30 si 50 de euro pe luna pentru servicii de gazduire si e-mail .

Totusi, acest lucru nu include costul construirii sau intretinerii site-ului web. Daca urmeaza sa angajezi un serviciu de intretinere web, taxa lunara pentru un plan de baza poate incepe de la 100 de euro in Spania, in alte tari poate varia.

Mai jos vom dezvolta in detaliu costurile care influenteaza pretul site-ului pe luna. Printre acestia se numara furnizorii de gazduire web, care pot varia foarte mult in ceea ce priveste tipul de plan pe care il alegeti, viteza de incarcare si baza de date de care aveti nevoie pentru site-ul dvs. web, dar pentru a va face o idee aproximativa, unele planuri de gazduire Gazduire web partajata incep de la 1 la 6 euro pe luna.

Pe langa costul gazduirii, trebuie sa tii cont si de domeniul, care te include adesea in primul an cand angajezi un plan de gazduire.

Daca veti avea nevoie de un serviciu de email marketing pentru a comunica cu clientii dvs. , initial puteti utiliza un cont gratuit oferit de companii precum Mailrelay.com, care va permite sa trimiteti pana la 75.000 de e-mailuri pe luna si sa incarcati pana la 15.000 de contacte , functii care nu sunt. Nu sunt rau pentru a incepe un proiect. Cu toate acestea, pe masura ce afacerea iti creste si reusesti sa ai din ce in ce mai multi clienti, cu siguranta va trebui sa actualizezi planul de trimitere de email, care poate costa aproximativ 39 de euro pe luna.

Daca urmeaza sa utilizati un constructor de site-uri web precum Shopify, care va permite sa creati un site web profesional fara a fi nevoie de cunostinte tehnice, de obicei implica o taxa lunara fixa ​​care nu depaseste 30 de euro.

Daca urmeaza sa apelezi la o agentie sau un web designer independent sau urmeaza sa faci un web design personalizat, cu siguranta vei avea nevoie sa angajezi un plan lunar de intretinere a site-ului, in care toate functiile sunt actualizate. Pretul va varia in functie de companie si de serviciile de care aveti nevoie pentru site-urile dvs.

Ce optiuni am pentru a-mi crea site-ul web si cat costa?

Exista trei modalitati principale de a crea un site web: fa-o singur cu WordPress sau alti constructori de site-uri web, angajeaza o agentie sau un designer independent pentru a face un design personalizat sau foloseste alte instrumente web.

Fiecare optiune are propriile avantaje si dezavantaje, asa ca este important sa le cunoasteti inainte de a lua o decizie.

Costul povestii pentru a crea singur o pagina web

Este practic gratuit daca o faci singur, iti poti crea site-ul folosind platforme precum WordPress sau Wix pentru un simplu site corporativ sau Shopify pentru un magazin online. Nu aveti nevoie de cunostinte tehnice si va trebui doar sa va dedicati timpul si pretul lunar utilizarii unui CMS sau software extern, sablon premium etc.

Dezavantajele pe care le puteti avea atunci cand creati singur un site web este ca s-ar putea sa va limitati la functiile pe care software-ul extern si pluginurile le ofera pentru a va dezvolta site-ul web, nu aveti sfaturi de specialitate care sa va indrume si veti avea nevoie de mai mult timp pentru a invata si a gasi solutii la problemele care apar pe parcurs.

Cat costa crearea unui site web cu o agentie de design

Pretul unui design de pagina web nu este ieftin, dar poate merita daca nu aveti timp si buget pentru a o face.

Costul unui web design folosind WordPress poate varia de la 1.000 de euro iar daca este o dezvoltare personalizata incepe in jur de 6.000 de euro si depaseste cu usurinta 50.000 de euro, pretul unui site web creste in functie de complexitate si de caracteristicile proiectului .

Daca aveti deja un sablon de design, ei l-ar putea adapta nevoilor dvs. fara a incarca nimic mai mult.

Avantajele utilizarii acestei optiuni sunt ca vei avea o echipa specializata care se ocupa de tot, de la proiectare pana la dezvoltarea si chiar intretinerea site-ului.

Sunt experti in domeniul lor si va pot oferi cele mai bune sfaturi in diferite domenii de design si dezvoltare web, strategii de publicitate si va pot recomanda cele mai moderne instrumente care se potrivesc afacerii dumneavoastra.

In plus, agentiile au un personal mare, ceea ce iti permite sa nu depinzi de o singura persoana si sa eviti riscul de a ramane cu un proiect nefinalizat.

Dezavantajul este ca s-ar putea sa trebuiasca sa petreci timp facand briefing-uri de design, comunicand ideile unei echipe mai mari, ceva ce ai putea salva daca ai face-o singur.

De asemenea, daca agentia trebuie sa invete despre afacerea sau despre produsul dvs., va trebui sa petreaca timp cercetarii si acest lucru se reflecta adesea in pretul final al muncii lor.

Cat costa un site web prin angajarea unui designer web independent

O optiune intermediara este sa apelezi la diferiti specialisti care se pot potrivi bugetului tau. Pentru un proiect complet de site web, este posibil sa aveti nevoie de un specialist in SEO, dezvoltare si design web, marketing digital, printre alti liber profesionisti.

Este posibil sa nu aveti nevoie de intregul personal la inceput, asa ca va va oferi flexibilitate si va va economisi costuri prin contractarea serviciilor pe masura ce aveti nevoie de ele.

Pentru a-ti crea primul site initial ai avea nevoie de un specialist, de obicei lucreaza angajandu-i direct, de obicei la ora, desi o pot face si prin proiect.

Pentru a va face o idee despre preturile de pe portaluri precum Fiverr sau 99designs pentru a crea un site simplu, puteti incepe de la aproximativ 300 de euro .

Pretul serviciilor lor va depinde de experienta si nivelul de calificare al persoanei, daca este sau nu specializat in WordPress (cat de usor este sa faci ceva cu pluginuri WordPress, de exemplu), daca ai nevoie de design vizual sau grafic, continut pentru blog sau texte pentru pagini.

Avantajele angajarii unui designer freelance sunt ca ai mai mult control asupra proiectului, stii cine lucreaza in spatele lui si ii poti contacta direct daca ai dubii sau intrebari, economisind timp de comunicare decat daca ar fi mai multi oameni implicati la locul de munca.

In plus, intrucat este o relatie unu-la-unu intre client si designer, serviciul este de obicei foarte personalizat si adaptat nevoilor dumneavoastra.

Dezavantajele crearii unui site cu un designer este ca poate dura mai mult decat se astepta daca designerul are si alte locuri de munca, asa ca este posibil sa aveti intarzieri neasteptate in primirea primei versiuni.

De asemenea, depind de o singura persoana pentru proiectarea si desfasurarea lucrarii, ai putea fi expus unor riscuri din cauza altor circumstante personale care te pot impiedica sa lucrezi cu daruire maxima asupra ta.

Final…

Crearea unui site web poate fi costisitoare, dar exista o multime de optiuni care se potrivesc oricarui buget, puteti angaja agentii, designeri independenti sau puteti face acest lucru gratuit. Este important sa cunoasteti obiectivul proiectului dvs., functionalitatile de care aveti nevoie, bugetul de care aveti pentru a lua decizia cu privire la cea mai buna modalitate de a va crea pagina si sa stiti mai bine care vor fi costurile lucrarii inainte de a incepe.

Previous articleInteligenta artificiala te ajuta sa investesti
Next articleEfectul Mozart: influenteaza muzica clasica inteligenta?