In timpul pandemiei de Covid-19, spaniolii au reusit sa-si creasca averea financiara, care este deja in jur de 1,63 miliarde de euro , ceea ce reprezinta o crestere de 8,6% fata de anul precedent. Izolarea a avut mult de-a face cu cheltuielile mai mici ale familiilor, in ciuda faptului ca si numarul somerilor a crescut foarte mult.

Cea mai mare parte a acestor economii – aproape un miliard de euro – se afla in conturi curente fara a primi nicio remuneratie. O imprejurare care nu a fost ingrijoratoare cand preturile nu au crescut, dar care acum devine mai sangeroasa odata cu cresterea preturilor, in special la energie (combustibili si energie electrica, in principal). Banii depusi in banca pierd in aceasta putere de cumparare 2021, se depreciaza.

In ciuda numeroaselor optiuni de investitii, in special prin fonduri, cea mai mare parte a spaniolilor prefera sa-si mosteneasca banii in sucursalele bancilor fara a obtine niciun profit. Nici macar randamentele medii bune ale fondurilor de investitii odata cu cresterea Bursei de Valori inca nu incurajeaza sa faci acel pas pentru a obtine un anumit profit din economii si ca acesta nu se devalorizeaza in timp.

Una dintre cele mai populare initiative din alte economii este utilizarea robo -advisors prin care, si in functie de profilul de risc al fiecarui investitor, este posibil sa se investeasca intr-o gama de fonduri alese ale caror pozitii sunt modificate in functie de evolutia pietele financiare. Formule care au un oarecare succes si in Spania, desi in prezent sunt folosite doar de un grup minoritar. Mai exact, firma de investitii pasive Finizens a realizat cu acest sistem randamente de 6% in toate portofoliile sale de fonduri in functie de riscul pe care economisitorii doresc sa si-l asume (putin, mediu sau mult).

Dar dezvoltarea asa-numitei Inteligente Artificiale (AI) a ajuns si in lumea banilor cu forta. Recent, firma Zonavalue a expus investitiile care, potrivit AI, vor avea cel mai bun comportament in urmatoarele douasprezece luni. Un punct de plecare care poate fi folosit pentru a face pasul spre piete.

Inteligenta artificiala (IA) aplicata in lumea finantelor detecteaza oportunitati de investitii pe Wall Street, in ETF-uri (fonduri tranzactionate la bursa) legate de sectoarele de energie regenerabila, sectorul financiar si companii care platesc dividende mari si rascumparari de actiuni. Acestea sunt optiunile cu cel mai mare potential de a investi. Pe de alta parte, aceasta tehnologie prezice si scaderi in alte sectoare care au crescut foarte mult in ultimele luni, cum ar fi genomica (domeniul biologiei moleculare care studiaza genomul) cu Franklin Genomic Advancements, care a crescut cu aproape 50 % la un moment dat. an; sau ARK Fintech Innovation, care reuneste companiile dedicate inovatiei in tehnologia financiara si care si-au dublat cu peste 150% pretul pe 12 luni.

AI, in ciuda faptului ca se afla inca intr-o faza embrionara, a cunoscut o crestere exponentiala si are un potential mare in domenii precum lumea investitiilor sau a formarii, dupa cum explica Zonavalue. De fapt, sase din zece ordine de pe bursa de pe Wall Street sunt executate prin aceasta tehnologie si aproximativ 98% din datele disponibile in prezent au fost generate in ultimii doi ani.

Noi optiuni si oportunitati de investitii care depasesc modelul clasic al marilor guru care decid ce titluri sa cumpere si pe care sa le vanda. Apropo, in acest an, multi dintre cei mai cunoscuti manageri de pe piata spaniola, precum managerii Cobas, AZ Valor, Magallanes sau Horus Capital, au obtinut si ei randamente puternice pe fondurile lor dupa ce au trecut printr-un 2020 foarte prost. Exista doua moduri diferite de a intelege investitia: acordarea de importanta algoritmilor sau optarea pentru studiul inteligent al valorilor in mainile unui manager expert. Cine nu investeste este pentru ca nu vrea.

Previous articleCum se schimbI ecranul unui iPhone 7 si 7 Plus
Next articleCat costa crearea unui site web in 2022?