Poate parea o gluma, dar nu este, si este ca mai multi utilizatori ne-au intrebat pe retelele de socializare si pe cel care a intrebat cum pot impiedica pe altii sa-si spioneze WhatsApp, la inceput intrebarea este confuza, dar dupa ce cunoaste povestile stim cum se intampla ca alte persoane obtin acces la conturile WhatsApp ale altor utilizatori.

Ei bine, sunt doua cazuri specifice pe care le-am detectat si care cred ca sunt singurele doua modalitati posibile de a va spiona conversatiile WhatsApp (fara a cunoaste codul de criptare), pe care le voi explica in detaliu pentru a evita sa cazati in aceste probleme. .

In mod similar, este important de mentionat ca in ambele cazuri persoanele care doresc sa spioneze conversatiile noastre WhatsApp trebuie sa aiba acces la telefonul nostru, iar in toate cazurile in care am investigat cum a fost furat accesul la aplicatie, in toate acestea a trebuit sa faca un prieten, membru al familiei sau partener.

Ei creeaza o aplicatie pentru a „sti” cine ti-a vazut fotografia de profil WhatsApp, dar exista un risc

Prin WhatsApp Web

Sa incepem cu un mod foarte obisnuit, de fapt este cel mai repetat, si este prin WhatsApp Web, versiunea desktop a aplicatiei cu care putem discuta fara a fi nevoie sa ne folosim telefonul mobil.

Pentru ca cineva sa va acceseze contul, este suficient sa scaneze codul de bare WhatsApp Web de pe telefonul dvs. mobil, in acest fel va putea vedea toate informatiile dvs. pe computerul sau, totusi, exista o modalitate foarte simpla de realizam acest abuz la intimitatea noastra.

In primul rand, cand ne conectam la un computer nou prin WhatsApp Web, primim o notificare ca serviciul este utilizat pe un computer nou, in plus, va aparea o a doua notificare care indica faptul ca WhatsApp Web este activ in acel moment, deci in In in cazul in care nu tu folosesti WhatsApp, stii ca altcineva foloseste contul tau.

Daca vrei sa verifici cate computere au acces la contul tau WhatsApp, trebuie sa urmezi acesti pasi:

  • Mergi la Setari.
  • Mai tarziu apasam pe WhatsApp Web.
  • Sesiunile deschise vor aparea acolo, daca nu recunoasteti niciuna, puteti face clic pe el si alegeti „Inchideti sesiunea”.

Ca un sfat, nu lasati niciodata telefonul pe seama persoanelor care va pot abuza de incredere si verificati in mod constant aceste tipuri de notificari, altfel vor continua sa acceseze conversatiile tale WhatsApp fara ca tu sa observi.

Noul malware ZooPark spioneaza chat-urile WhatsApp si Telegram

Deschiderea contului pe alt dispozitiv

Aceasta optiune este mai putin folosita deoarece este mult mai usor pentru cineva sa realizeze ca ceva nu este in regula cu contul sau, totusi, am identificat doua cazuri in randul utilizatorilor din comunitatea noastra.

Ceea ce fac cei care folosesc aceasta metoda este sa-ti ceara telefonul pentru o clipa sau sa profite de el cand nu esti acolo, ulterior se conecteaza din alt cont WhatsApp cu numarul tau de telefon si tot ce asteapta este SMS-ul sau confirmarea codul sa ajunga la linia dvs., cu toate acestea, il folosesc pentru a va activa contul pe alt dispozitiv.

Problema aici este ca sesiunea se inchide automat pe telefonul tau atunci cand este activata pe altul, asa ca ai realiza ca exista o problema, totusi, pana atunci au deja acces la conversatiile tale sau mult mai rau, pot folosi acest proces sa-ti schimbi numarul contului si atunci ai o problema mai serioasa, pentru ca pana nu arati WhatsApp ca contul a fost furat, nu vei putea sa-l recuperezi.

Recomandarea pentru a evita acest tip de lucru este sa activezi verificarea in doi pasi, care este codul de securitate pe care WhatsApp ti-l va cere din cand in cand inainte de a deschide aplicatia si pe care, de asemenea, va trebui sa il introduci de fiecare data cand te autentifici la un telefon nou.

Pentru a activa verificarea in doi pasi, procedati in felul urmator:

  • Sa mergem la Setari.
  • Apoi faceti clic pe optiunea „Cont”.
  • Acum selectam „Verificare in doi pasi” si facem clic pe Activare.
  • Ne va cere un cod de acces si un e-mail de recuperare.
  • Cu aceasta optiune activata, le va fi dificil sa acceseze contul nostru WhatsApp.
Previous article10 aplicatii care merita platite
Next articleDe unde stiu daca sufar de „nomofobie”, o teama irationala de a nu avea un telefon mobil