Aplicatia de mesagerie a anuntat joi ca va incepe sa permita conturi de afaceri pentru prima data, un pas care apropie serviciul gratuit de un viitor plan generator de venituri pentru societatea-mama Facebook Inc.

Unele companii folosesc deja aplicatia cu 1,3 miliarde de utilizatori pentru a raspunde cerintelor clientilor. Conturile de afaceri va vor permite sa configurati salutari automate , sa vizualizati statistici despre mesajele dvs. si sa creati o pagina de profil cu ore de functionare si informatii.

Conturile sunt destinate companiilor care primesc un volum mare de mesaje si au nevoie de ajutor pentru a tine pasul, a declarat Matt Idema , directorul de operatiuni WhatsApp . „Ceea ce am vazut a fost nevoia companiilor de a avea instrumente mai eficiente”, a explicat el intr-un interviu.

Idema, care a fost director Facebook inainte de a se alatura WhatsApp anul trecut, a spus ca compania intentioneaza sa taxeze afacerile intr-un fel in viitor, dar a adaugat ca este prea devreme pentru a vorbi despre cand se va intampla asta sau despre ce vor arata viitoarele servicii de afaceri. .

Facebook a cumparat WhatsApp in 2014 pentru 19 miliarde de dolari, atras de dimensiunea bazei sale de utilizatori. Aplicatia percepea o taxa anuala de 1 euro, dar a renuntat la aceasta in 2016, lasand serviciul fara o sursa de venit.

Optiunile pentru veniturile viitoare sunt reduse, deoarece CEO-ul WhatsApp, Jan Koum, si CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, au exclus publicitatea, un factor care adauga la popularitatea serviciului.

Intr-o piata aglomerata, WhatsApp concureaza cu Messenger de la Facebook , WeChat de la Tencent Holdings si alte servicii de mesagerie.

Tehnologia spunea ca conturile sale pentru companii vor fi disponibile de joi prin intermediul aplicatiei WhatsApp Business din magazinul Google Play din Marea Britanie, Indonezia, Italia, Mexic si Statele Unite. Si a adaugat ca intentioneaza sa le extinda in alte tari in urmatoarele saptamani si sa includa si o versiune pentru iPhone-ul Apple in viitor.

Cum functioneaza WhatsApp Business?

Descarcati aplicatia din acest link daca aveti Android. Nu este inca disponibil pe iOS.

Trebuie sa inregistrati un numar de telefon mobil sau un numar de telefon fix. Daca o faci pe un numar fix, poti cere sa-ti trimita codul de verificare printr-un apel.

„Daca aveti numere de telefon diferite pentru afacerea dvs. si viata personala, puteti avea WhatsApp Business si WhatsApp Messenger instalate pe acelasi dispozitiv si sa inregistrati conturile sub numere diferite ”, se mentioneaza aplicatia intr-un comunicat.

Ce poti face?

Creati un profil de companie: in acesta puteti pune informatii relevante, cum ar fi site-ul dvs. web, locatia si informatiile de contact.

Mesaje: puteti lasa mesaje automate, cum ar fi salutari si ca sunteti plecat.

Raspuns de pe web: puteti raspunde la mesaje daca va sincronizati contul cu computerul. Fa-o la acest link.

„WhatsApp Business este foarte asemanator cu WhatsApp Messenger si include toate functiile in care aveti incredere, cum ar fi optiunea de a trimite fisiere multimedia, de a efectua apeluri gratuite, de a trimite gratuit mesaje catre numere internationale, chat-uri de grup, mesaje offline si multe altele.” spune el intr-un comunicat publicat pe pagina sa.

Aplicatia evidentiaza un sfat important: „Dupa ce restaurati o copie de rezerva de pe WhatsApp Messenger in WhatsApp Business, nu va fi posibil sa o restaurati invers. Daca doriti sa il utilizati din nou, va recomandam sa salvati o copie de rezerva a WhatsApp Messenger de pe telefon pe computer inainte de a utiliza WhatsApp Business.

Echipa de nivel inalt formata din tineri jurnalisti al caror obiectiv este sa explice cele mai relevante stiri din domeniul afacerilor, economiei si finantelor. Suntem pasionati de a spune povesti si credem in jurnalismul cetatenesc si de serviciu.

Previous articlePrimind complimente, de ce ne face sa ne simtim inconfortabil?
Next articleReview Nokia Lumia 920 – Nivel inalt